top of page

HSP Begeleiding

Hoogsensitiviteit bij volwassen en kinderen

 

Hoogsensitieve mensen zijn geboren met de neiging veel dingen op te merken in hum omgeving en diep te reflecteren alvorens te handelen. Ze raken gemakkelijker overprikkeld en zijn bovendien gevoeliger voor opgedane indrukken dan anderen. Het proces van verwerking van binnengekomen prikkels in de hersenen gebeurt op een uitgebreidere en nauwkeurigere manier. Zo'n 15-20% van alle mensen kan hoogsensitief worden genoemd. Verder kan worden gezegd dat hoogsensitiviteit erfelijk is en vaak bij meerdere gezinsleden voorkomt. Er is dus sprake van een scherpere waarnemingszin waarbij er wel duidelijke verschillen in 'richting' zijn.

​

  • Focus op sociale signalen, die zich uiten in een sterk bewustzijn voor sfeer, uitdrukkingen en sociale verhoudingen;

  • Focus op de natuur, zoals weersveranderingen, de omgang met planten en dieren;

  • Focus op de omgeving, waarbij aspecten als verandering en detailwaarneming opvallen.

 

Sensitieve mensen zijn vaak invoelend, slim, intuïtief, creatief, nauwgezet en gewetensvol. Bij meisjes wordt gevoeligheid meestal meer gewaardeerd dan bij jongens. Hoogsensitiviteit echter komt bij meisjes en jongens evenveel voor. 

 

Hoogsensitiviteit is een eigenschap of een karaktertrek die je hebt. Het brengt veel mooie dingen met zicht mee zoals het kunnen genieten van de natuur, een mooi muziekstuk en aan kunnen voelen wat de situatie ergens is. Echter soms komen hoogevoeligen in de knel door overprikkelingen. De hoogsensitieve persoon ervaart dan veel lasten van zijn hooggevoelige aard. Dan kan het fijn zijn om je eigen hoogevoeligheid nader te onderzoeken en je beuwst te worden van je hooggevoeligheid. 

 

 

Lian Nijenhuis is gecertificeerd begeleider van hoogsensitieve Personen, zij heeft in 2010 de opleiding "begeleider hoogsensitieve personen" gevoldgd bij Antoine van Staveren bij Instituut Essenz te Amsterdam

Individuele Begeleidingstrajecten

Workshops

Wandelcoaching

​

 

Mijn begeleidingsstijl 

​

Aandacht, betrokkenheid, humor, speelsheid en directheid horen bij mijn stijl van begeleiden. Middels inzichtgevend gesprek en met verscheidene methoden die ik kan toepassen, kies ik die werkwijze die het beste past bij jou 

Belangrijk vind ik dat je zélf de herstellende vermogens (her)ontdekt en dus ook zélf de antwoorden opdiept en (weer) in contact komt met eigen mogelijkheden. Ik bied daarin begeleiding, een helder inzicht en nieuwe ervaringen, echter jij doet het werk zelf! 

Door kleine stappen te maken kunnen grote veranderingen teweeg worden gebracht.

 

Werkwijze

 

Je begint eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt je verhaal delen en krijgt uitleg over de begeleiding. Zo krijg je een goede indruk van de mogelijkheden. Als het voor jou goed voelt maak je een afspraak voor de uitgebreide intake. Tijdens de intake kijken we hoe jij je gevoeligheid ervaart en welke klachten je hebt. We bespreken jouw gewenste doelen en vervolgens wordt er een persoonlijk begeleidingsplan geschreven. De individuele begeleiding bestaat uit meerdere sessies die erop gericht zijn om jou te leren omgaan met jouw gevoeligheid. Iedere sessie wordt ondersteund door uniek lesmateriaal zoals oefeningen en opdrachten Dit helpt jou in het ervaren en voelen van blijvende veranderingen. Door de tussentijdse evaluatiemomenten behoudt je een overzicht op jouw persoonlijke ontwikkelingen en behaalde resultaten.

​

Tarieven

​

Kennismaking.        -  vrijblijvend

uitgebreide intake   -  135  euro

Sessie ( 60 minuten) -   125  euro

​

 

 

bottom of page